Ineke

Ineke Vander Aa

Ineke Vander Aa (1984) ondersteunt sinds 2008 honden binnen onze samenleving. Ze woonde enkele jaren in de VS, waar ze in Arizona onder meer met wolfhonden leerde omgaan. In België richtte ze Shewolf op, waarbij ze mensen met honden aanmoedigt om een voorbeeld te nemen aan de zorgende houding die typerend is aan een wolvin. Daarnaast is ze voorzitster van Together Alive vzw, een organisatie die inspireert tot het gelijkwaardig samenleven van mensen met andere dieren. Ineke woont momenteel in Vlaanderen met haar man en geadopteerde honden, poezen, geiten en kippen.

Onder het motto ‘never put your eggs in the same basket’ is Inekes pad er een met vele kronkels en splitsingen, waardoor ze een variatie aan ervaringen opdeed. Haar opleiding certificeerde haar in 2011 tot hondengedragstherapeute bij Animal Behavior College, Californië. Ze verloor haar hart aan dieren in opvangcentra waar ze als vrijwilliger werkte tussen 2008 en 2019, van het wolvenopvangcentrum in Arizona en de Humane Society in Phoenix, tot diverse opvangcentra in Vlaanderen. Vijf jaar lang verzorgde Ineke de patiënten van dierenartsenpraktijk booZoo als dierenartsassistente, en momenteel maakt ze de bedjes op in haar eigen Kattenhotel Chatoo waar vooral de meest kwetsbare poezen een veilige haven vinden. 

In 2012 debuteerde Ineke bij Uitgeverij De Geus met de historische roman De lichtekooi van Loven. Sindsdien publiceerde ze Dogsitief, de hoogsensitieve hond begrijpen en begeleiden, en Nellie, de hond die niet wist hoe hond te zijn. In 2022 verschijnt Inekes tweede roman, De dromer en de wolf.