Team

Ineke Vander Aa - Shewolf
Ineke Vander Aa

Sinds 2009 zet Ineke Vander Aa zich in voor honden binnen de westerse samenleving. In 2012 richtte ze in België Shewolf op. Ze was actief als (wolf)hondentrainer en hondengedragstherapeute. Gaandeweg specialiseerde ze zich in de ondersteuning van angst- en prikkelgevoelige honden met aangeboren gevoeligheden en/of ten gevolge van trauma. Ze ontdekte daarbij dat de struikelblokken binnen ontwikkeling voornamelijk liggen bij de houding die onze cultuur aanneemt ten opzichte van deze honden. Haar intentie ligt bij het creëren van de stilte en eenvoud die we nodig hebben om elkaar werkelijk te kunnen zien, los van maatschappelijke verwachtingen. Vanuit haar persoonlijke ervaring en kennis kan Ineke mee voelen en denken met oog op mogelijkheden en grenzen. Oprecht, eerlijk en echt.

Ineke Vander Aa is auteur van Dogsitief, de hoogsensitieve hond begrijpen en begeleiden, het boek dat sinds 2019 stof liet opwaaien in België en Nederland. Je vindt Ineke over heel Vlaanderen terug voor lezingen en praatavonden die perspectief bieden op haar opmerkelijke visie op onze honden als volwaardige en complex voelende individuen. Lees hier meer over de weg die Ineke heeft afgelegd om hier vandaag voor jou te kunnen staan.

1834415E-CD22-42E1-88E5-C50FB686A134
Fleur Preckler

Fleur heeft talent en ervaring in het coachen van mensen binnen het bedrijfsleven. Daarnaast bezit ze een natuurlijk inzicht in de complexiteit van de emotionele beleving van honden. Het is Fleurs missie om mensen dichter bij hun kern te brengen, om hen in connectie te helpen brengen met dat ‘buikgevoel’. We zijn het erover eens dat hier de bron schuilt van rust en stabiliteit, en dat het leidt tot de nodige dankbaarheid en zachtheid in het omgaan met honden. Honden vervullen immers een cruciale rol in vele mensenlevens. Ze communiceren met ons vanuit die emoties. Onze enige gedeelde taal met onze viervoeters, is de taal van de gevoelens. Door ons als mens te verdiepen in de emotionele belevingswereld van de hond, komen we ook dichter bij onze eigen emotionele kern. Als hondencoach helpt Fleur om de taal van de hond te begrijpen, opdat mensen een zo harmonieus mogelijke relatie kunnen aangaan met de hond als volwaardig gezinslid.

Bij Fauna & Fleur biedt Fleur privé begeleiding voor mensen met honden.

Fleur leeft momenteel samen met drie wel hele bijzondere honden. Alle honden werden geadopteerd.