Lezingen & workshops

(Scroll naar beneden voor meer lezingen & workshops)

Friendly with Dogs Congres

Op 27/09/2020 is Ineke Vander Aa van Shewolf Dog Coaching één van de sprekers op het Friendly with Dogs Congres te Erpe Mere. We zoomen die dag in op hoogsensitiviteit bij de hond. Meer informatie lees je op Friendly with Dogs

 

Dogsitief – Hoogsensitiviteit bij honden

Dogsitief OtB copy

Echt? Canine Sensory Processing Sensitivity, of hoogsensitiviteit bij honden bestaat. Echt. Zonder zeveren.

Hoogsensitieve honden zijn niet flauw. Het zijn niet altijd de ‘stille’ types of angsthazen. Hoogsensitieve honden kunnen ook een reputatie hebben van reactief of agressief gedrag. Ze kunnen hevig trekken aan de lijn of gênant blaffen in vreemde of drukke omgevingen. Ze kunnen bang zijn van een bezemsteel, razend zijn op fietsers, en vreemde gewoontes hebben waar je geen raad mee weet.

Hoogsensitieve honden komen in allerlei vormen, maar hebben één ding gemeen: conditionering zoals gehoorzaamheidstraining en klassieke gedragstherapie, bieden weinig inzicht of hulp op lange termijn.

Deze lezing neemt je bij de hand doorheen de wetenschappelijke ondersteuning van deze populaire, maar vaak verkeerd begrepen karaktereigenschap, zodat jij straks jouw hoogsensitieve hond beter kan begrijpen en begeleiden.

We putten inspiratie uit verhalen uit de praktijk, en je krijgt ook de kans om gerichte vragen te stellen en naar elkaars ervaringen te luisteren.

Wanneer?

  • Zondag, 20/10/2019, 10u – 13u. VOLZET
  • Zondag, 10/11/2019, 10u – 13u. VOLZET

Waar? Deze lezing gaat door bij Oude Abdij Kortenberg.

De plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven kan via een mailtje. In combinatie met deze lezing, kan je op dezelfde dag en locatie de lezing ‘Outside of the box: Inchecken bij je hond’ volgen. ‘s Middags wordt je dan getrakteerd op een broodje.

Deelname: €35/pp.

Plan jij deze lezing graag voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op. 

 

Dogsitief: De hoogsensitieve hond begrijpen en begeleiden, op andere locaties:

  • Zaterdag, 08/02/2020, 13u – 17u, bij MOOB te Gentbrugge. Meer info en inschrijven via MOOB
  • Zondag, 08/03/2020, 14u – 18u, bij Hondentijd te Meerhout. Meer info en inschrijven via Hondentijd

 

Outside of the box: Inchecken bij je hond

Een lezing door Joke Thomas, Kynorelax.

Ben je wel eens benieuwd naar hoe je hond zich echt voelt? Waarom hij doet wat hij doet? Hebben ze soms onzichtbare pijntjes?

Leer voelen met je ogen en kijken met je handen. Leer de kunst van het bewust aanraken.

Bewust aanraken en massage dragen bij tot een betere mens/hond relatie, heeft tal van lichamelijke en gedragsvoordelen en draagt fors bij tot verhoging van het welzijn van je hond. Na deze lezing zal je jouw trouwe viervoeter met hele andere ogen bekijken en met hele andere handen aaien: ik geef je de basis om zelf thuis op reis te gaan doorheen de vacht van jouw hond!

Wanneer?

  • Zondag, 20/10/2019, 14u – 16u. 
  • Zondag, 10/11/2019, 14u – 16u. VOLZET

Waar? Deze lezing gaat door bij Oude Abdij Kortenberg.

De plaatsen zijn beperkt, dus inschrijven kan via een mailtje. In combinatie met deze lezing, kan je op dezelfde dag en locatie de lezing ‘Outside of the box: Inchecken bij je hond’ volgen. ‘s Middags wordt je dan getrakteerd op een broodje.

Deelname: €35/pp.

 

Hondentaal Bingo! t.v.v. Together Alive vzw: So you think you know dogs? Ik daag je uit om te ontdekken hoeveel signalen jij bij honden herkent. Of misschien zie jij wel dingen die ik niet zie?

We spelen het klassieke Bingo-spel, waarbij de cijfers vervangen worden door communicatiesignalen. Eerst kijken we naar een aantal beelden, waarbij je rustig de signalen aanduidt die je denkt te herkennen. Wie het eerst alle signalen opmerkt, roept ‘Bingo!’.

Daarna bekijken we alle beelden vertraagd samen, en overlopen we luidop wat we zien. Je zal merken dat lang niet alle signalen op ons Bingo!-blaadje passen. Wanneer je de volgende keer naar honden kijkt, zal er een wondere wereld voor je opengaan. Wist je bijvoorbeeld dat er een verschil is tussen een kwispel naar rechts en een kwispel naar links?

Deelnemen is het leukst in groepjes van twee. Je kan ter plaatse ook een partner vinden die zich tevens alleen inschreef.

In naam van de Bingo!-winnaar wordt er €100 geschonken aan Together Alive vzw!

Onze honden laten we voor dit spannende spel rustig thuis.

Scout Bingo

Wanneer?

  • Zondag 24/11/2019, 14u tot 17u.
  • Zondag 01/12/2019, 14u tot 17u. 

Waar? Bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps. 

Prijs? €25/pp, of €50/per team van twee personen.

 

Kinderworkshop: “Wat zegt de hond?”: Shewolf draait om geluk, gezondheid en veiligheid bij het samenleven tussen mens en (ander) dier. Bij het contact tussen kinderen en honden, staat veiligheid centraal. Teneinde deze veiligheid te waarborgen, organiseert Shewolf interactieve kinderworkshops waarbij kids een introductie krijgen tot de lichaamstaal van de hond. Hiermee helpen we kinderen een bekende of vreemde hond correct te interpreteren. Ook leren we hen een veilige houding aan te nemen tegenover honden, binnen een praktijksessie met pluche of echte hond, naargelang het comfort van het kind. De workshop wordt volledig begeleid door kindercoach Roos Van Lommel en hondencoach Ineke Vander Aa, en het contact met de hond verloopt op rustige, gecontroleerde wijze met een ervaren hond en/ of jonge pups.

Een video-introductie tot onze kinderworkshop, vindt je hier.

Eerstvolgende kinderworkshop:

In maart 2019 wuifde Scout, onze kinderworkshop-therapiehond, het aardse leven gedag. Momenteel staan er dus geen kinderworkshops gepland. Blijf je graag op de hoogte van toekomstige workshops, mail dan even naar Ineke.