Lezingen & workshops

(Scroll naar beneden voor meer lezingen & workshops)

Gelukkig en samen leven met je hond

Deze lezing biedt een introductie tot de belangrijkste lessen die Ineke Vander Aa de voorbije decennia heeft geleerd, met betrekking tot het welzijn van onze honden. Hoe inspirerend wetenschappelijke inzichten ook zijn, de beste leraren zijn steeds de honden zelf. Daarom toetst Ineke de meest interessante en recente theorieën aan de praktijk. Benieuwd naar wat mensenfluisteraars Scout, Billie, Maya, Staf, Rex en vele anderen Ineke toevertrouwden? Schrijf je dan in, want de plaatsen zijn beperkt.

Na de lezing is er mogelijkheid tot een kort privé gesprek met Ineke, waarin je je meest dringende vragen kan stellen.

Tevens stelt Ineke haar boekenkast open, en kan je ter plaatse de meest invloedrijke en aangeraden titels aankopen, zodat we onze honden beter kunnen leren begrijpen en benaderen.

Wanneer? Dinsdag 25/09/2018, 19u – 21u

Waar? Bezoekerscentrum Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps.

Inschrijven? Via een mailtje naar Ineke@shewolf.be.

Prijs? €10/ pp, betalingsinstructies worden je opgestuurd na inschrijving.

 

Dogsitief – Hoogsensitiviteit bij honden VOLZET

Mijodogsitief

Echt? Canine Sensory Processing Sensitivity, of hoogsensitiviteit bij honden bestaat. Echt. Zonder zeveren.

Hoogsensitieve honden zijn niet flauw. Het zijn niet altijd de ‘stille’ types of angsthazen. Hoogsensitieve honden kunnen ook een reputatie hebben van reactief of agressief gedrag. Ze kunnen hevig trekken aan de lijn of gênant blaffen in vreemde of drukke omgevingen. Ze kunnen bang zijn van een bezemsteel, razend zijn op fietsers, en vreemde gewoontes hebben waar je geen raad mee weet.

Hoogsensitieve honden komen in allerlei vormen, maar hebben één ding gemeen: conditionering zoals gehoorzaamheidstraining en klassieke gedragstherapie, bieden weinig inzicht of hulp op lange termijn.

Deze lezing neemt je bij de hand doorheen de wetenschappelijke ondersteuning van deze populaire, maar vaak verkeerd begrepen karaktereigenschap, zodat jij straks jouw hoogsensitieve hond beter kan begrijpen en begeleiden.

We putten inspiratie uit verhalen uit de praktijk, en je krijgt ook de kans om gerichte vragen te stellen en naar elkaars ervaringen te luisteren.

Wanneer? 07/10/2018, 14u – 16u

Waar? Bezoekerscentrum De Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps – Kwerps

Prijs? €20/pp VOLZET

Inschrijven via Ineke

 

Hondentaal Bingo! t.v.v. Together Alive vzw

So you think you know dogs? Ik daag je uit om te ontdekken hoeveel signalen jij bij honden herkent. Of misschien zie jij wel dingen die ik niet zie?

We spelen het klassieke Bingo-spel, waarbij de cijfers vervangen worden door communicatiesignalen. Eerst kijken we naar een aantal beelden, waarbij je rustig de signalen aanduidt die je denkt te herkennen. Wie het eerst alle signalen opmerkt, roept ‘Bingo!’.

Daarna bekijken we alle beelden vertraagd samen, en overlopen we luidop wat we zien. Je zal merken dat lang niet alle signalen op ons Bingo!-blaadje passen. Wanneer je de volgende keer naar honden kijkt, zal er een wondere wereld voor je opengaan. Wist je bijvoorbeeld dat er een verschil is tussen een kwispel naar rechts en een kwispel naar links?

Deelnemen is het leukst in groepjes van twee. Je kan ter plaatse ook een partner vinden die zich tevens alleen inschreef.

In naam van de Bingo!-winnaar wordt er €100 geschonken aan Together Alive vzw!

Onze honden laten we voor dit spannende spel rustig thuis.

Scout Bingo

Wanneer? Zondag 18 november, 14u.

Waar? De Groene Vallei, Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Erps-Kwerps

Prijs? €40/ team van twee deelnemers

Inschrijven? Via Ineke

 

Kinderworkshop: “Wat zegt de hond?”

Shewolf draait om geluk, gezondheid en veiligheid bij het samenleven tussen mens en (ander) dier. Bij het contact tussen kinderen en honden, staat veiligheid centraal. Teneinde deze veiligheid te waarborgen, organiseert Shewolf interactieve kinderworkshops waarbij kids een introductie krijgen tot de lichaamstaal van de hond. Hiermee helpen we kinderen een bekende of vreemde hond correct te interpreteren. Ook leren we hen een veilige houding aan te nemen tegenover honden, binnen een praktijksessie met pluche of echte hond, naargelang het comfort van het kind. De workshop wordt volledig begeleid door kindercoach Roos Van Lommel en hondencoach Ineke Vander Aa, en het contact met de hond verloopt op rustige, gecontroleerde wijze met een ervaren hond en/ of jonge pups.

Een video-introductie tot onze kinderworkshop, vindt je hier.

Eerstvolgende kinderworkshop:

Momenteel staan er geen kinderworkshops gepland. Blijf je graag op de hoogte van toekomstige workshops, mail dan even naar Ineke.

Advertisements