Events

TOGETHER ALIVE VZW EN NELLIE PRESENTEREN…

Foto: Stijn Wils. Model: Terra Van Beylen

… een initiatief dat honden helpt thuiskomen.
Honden gaan om diverse redenen op zoek naar een nieuwe thuis. Tijdens dit proces zijn zowel de hond als zijn huidige én toekomstige familie kwetsbaar. Niet alleen zullen we de ruimte scheppen waarbij de stem van de hond wordt gehoord. We steunen ook graag de betrokken mensen bij de bewustwording omtrent het afstaan én adopteren van een hond.

Op zondag 05/02 nodigen we jou uit om dit initiatief samen te lanceren. We stellen daarbij onszelf voor, wat we precies gaan doen, hoe we dat gaan doen en vooral: waarom. Laat het een ideaal moment zijn voor jou om mensen met een gelijkaardige passie weer te zien of te ontmoeten.
Kom je ook?

14u: Voorstelling van dit nieuwe initiatief
15u: Ineke Vander Aa leest voor uit Nellie, de hond die niet wist hoe hond te zijn
15u30: drankje & babbels

Ben je er graag bij?
Mail dan naar info@togetheralive.be en vermeld met hoeveel personen je graag langskomt.

Welkom!

Dit initiatief is een samenwerking van Together Alive vzw, Shewolf, Reninka Vanden Dorpe en Maaike Pannemans

Waar? Berkenhof, auditorium, Beekstraat 25, 3070 Kortenberg
(Hondjes laten we voor deze samenkomst gezellig thuis.)

GRATIS TOEGANG

_______________________________________________________

DOGSITIEF

Dogsitief_Facebook2_Tekengebied 1
Dogsitief

Echt? Canine Sensory Processing Sensitivity, of hoogsensitiviteit bij honden bestaat. Echt. Zonder zeveren.

Hoogsensitieve honden zijn niet flauw. Het zijn niet altijd de ‘stille’ types of angsthazen. Hoogsensitieve honden kunnen ook een reputatie hebben van reactief of agressief gedrag. Ze kunnen hevig trekken aan de lijn of gênant blaffen in vreemde of drukke omgevingen. Ze kunnen bang zijn van een bezemsteel, razend zijn op fietsers, en vreemde gewoontes hebben waar je geen raad mee weet.

Hoogsensitieve honden komen in allerlei vormen, maar hebben één ding gemeen: conditionering zoals gehoorzaamheidstraining en klassieke gedragstherapie, bieden weinig inzicht of hulp op lange termijn.

Deze lezing neemt je bij de hand doorheen Ineke’s ervaring met deze populaire, maar vaak verkeerd begrepen karaktereigenschap, zodat jij straks jouw hoogsensitieve hond beter kan begrijpen en begeleiden.

We putten inspiratie uit verhalen uit de praktijk, en je krijgt ook de kans om gerichte vragen te stellen en naar elkaars ervaringen te luisteren.

Wanneer en waar?

In België:

 • Zondag 25/09/22, 13u30 – 16u30, bij Knappie, Wippelgem. Meer info en inschrijvingen via Knappie.
 • VOLZET: Zondag 09/10/22 te Kortenberg, bij Reninka. Meer info en inschrijvingen via Reninka.
 • VOLZET: Zondag 20/11/22, 14u – 17u, bij Therapy 4 Dogs te Beerse. Meer info en inschrijvingen via Therapy 4 Dogs.
 • Korte introductie tot Dogsitief, 30/04/22, 15u-15u30, Japanese Dog Weekend, Hasselt.
 • Introductie tot Dogsitief, 18/06/22, 14u-15u, Boefjes met een staart, Lichaart.

In Nederland:

Liever samen met je hond van thuis uit naar Dogsitief kijken? Dat kan! De lezing Dogsitief wordt eveneens aangeboden in de vorm van een unieke, educatieve, plezante home-made docu van 1u30 lang.

 • Inschrijving: €20 t.v.v. Together Alive vzw: BE60 0689 1058 2170, vermeld ‘Dogsitief + naam’
 • Email naar Ineke met je naam en de datum waarop je graag onderuit zakt bij deze video-lezing.
 • Je krijgt een persoonlijke link doorgestuurd waarmee je de lezing kan bekijken. Opgelet: het delen of openbaar maken van deze video is verboden.

Plan jij deze lezing graag voor jouw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact op. 

____________________________________________________________

DOGSITIEF PRAATGROEP

De praatgroep van Dogsitief biedt jou de mogelijkheid om je vraag te stellen of je verhaal te delen. Eveneens ben je welkom om een luisterend oor te bieden aan anderen.

Het samenleven met dogsitieve honden schept mogelijkheden, maar ook grenzen. Binnen onze samenleving stuiten we daarbij vaak op onbegrip, en misschien wel gevoelens van wanhoop of twijfel bij onszelf. Ik nodig je uit op mijn idyllische plekje om er samen voor elkaar te zijn. Om te praten, te luisteren, in vraag te stellen, of eenvoudigweg om te zijn.

Deze praatgroep is ideaal voor iedereen die het boek van Dogsitief las of de lezing volgde. Wie nog niet bekend is met Dogsitief, kan tijdens het gesprek een introductie ertoe krijgen.

Omdat we onze aandacht deze namiddag graag leggen bij elkaar, en de aanwezigheid van grote vriendelijke geiten voor onrust kan zorgen bij sommige honden, laten we onze honden hiervoor best thuis.

Deze samenkomst gaat buiten door. Bij regen of hevige wind gaat deze samenkomst niet door. Je wordt dan per email op de hoogte gebracht.

Wanneer?

 • Zondag 23/04/23, 14u – 17u
 • Zaterdag 3/06/23, 14u – 17u

Waar? Ramsel. (Exacte locatie wordt doorgegeven bij inschrijving.)

Inschrijven: Maximaal tien deelnemers per samenkomst. Inschrijven via mail naar Ineke@shewolf.be.

Prijs: €30/pp op IBAN BE60 0689 1058 2170 tvv Together Alive vzw.

____________________________________________________________

DE DROMER EN DE WOLF

Violette ruilt haar voorspelbare leven in Vlaanderen om voor de American dream. In het hete Arizona kruist haar pad dat van een wolfhond. Gaandeweg ontluikt er een intense vriendschap tussen hen, waarbinnen Juhki en Violette elkaar leren om te leven.

Tien jaar na haar opmerkelijke romandebuut, presenteert Ineke Vander Aa een verhaal over het kwetsbare meisje en de wolvin die in iedere vrouw schuilen. De dromer en de wolf schept ruimte om te voelen in een wereld vol weten.

De lezing van De dromer en de wolf verkent het hart van iedere relatie. Of dat nu de relatie is met jezelf, je partner, je vriend(in) of je hond. Door de meest cruciale vragen bloot te leggen, scheppen we een beeld van de authenticiteit waarmee we in relatie staan.

‘Leren doe je het beste door te leven, niet andersom.’ We zouden kunnen stellen dat de inhoud van deze lezing ons wordt ingefluisterd door de meest invloedrijke persoonlijkheid waarmee Ineke ooit samenleefde: die van ‘de wolf’.

Deze lezing duurt gemiddeld 30min, en bied de mogelijkheid om een exemplaar aan te kopen en/of te laten signeren van De dromer en de wolf.

Waar en wanneer?

 • VOLZET: 27/11/22, 14u, Dogs in the Park, Bezoekerscentrum De Maten, Genk. Meer info en inschrijvingen via Dogs in de Park
 • VOLZET: 27/11/22, 15u30, Dogs in the Park, Bezoekerscentrum De Maten, Genk. Meer info en inschrijvingen via Dogs in the Park
 • 12/02/’23, 11u-12u, Bibliotheek Herselt. Meer info en inschrijvingen via de bib.

Signeersessies

Grijp de kans om elkaar ‘s in de ogen te kijken en om jouw exemplaar te laten signeren door Ineke Vander Aa:

 • 26/11/22, 16u – 17u, Standaard Boekhandel Leuven, Diestsestraat 127, 3000 Leuven.

____________________________________________________________

ANIMAL SCRIBAX

‘Animal Scribax’: iemand die het schrijven niet laten kan

Laten we de rollen omkeren. Wat kunnen wij leren van de andere dieren waarmee we samenleven? Hoe kunnen we werkelijk aandacht hebben voor hen, als we steeds verstrikt geraken in gedachten over het verleden en zorgen over de toekomst? In de workshop Animal Scribax oefenen we erin onze aandacht te leggen op het Nu. Hierbij creëren we de ruimte in onszelf om gedachten te laten floreren en stil te staan bij wat we voelen. We oefenen erin om dichter te komen bij onze intuïtie, en leren daarbij geconditioneerde opvattingen (over honden) op te merken.

We laten de teugels vrij tijdens zintuiglijke oefeningen en schrijfopdrachtjes* waarin we samen oefenen op werkelijk aanwezig zijn bij onszelf, het moment, en de dieren waarmee we samenleven. Er is daarbij voldoende gelegenheid om specifieke vragen te stellen. Wie weet, ontmoet je daarna wel een bijzondere geit.

*No worries. Je hoeft je schrijfseltjes met niemand te delen. Ze zijn hélemaal van jou, en ze zijn er om je te helpen een beetje dichter te komen bij jezelf en het moment. Chillax. 

Deze workshop is deels een outdoor belevenis. Hou rekening met de temperatuur wanneer je je outfit kiest. Bij regen of hevige wind gaat de workshop niet door.

Deze workshop legt de aandacht vooral bij jezelf en je omgeving. Honden zijn welkom, maar hou er rekening mee dat anderen ook een hond kunnen meenemen. De workshop gaat tevens door in gezelschap van geiten die hun veiligheid en rust waarderen.

Wanneer? 

 • Zaterdag 20/05/23, 14u – 16u
 • Zondag 21/05/23, 14u – 16u

Waar? Ramsel. (Exacte locatie wordt doorgegeven bij inschrijving.)

Inschrijven: Maximaal zes deelnemers per workshop. Inschrijven via mail naar Ineke@shewolf.be.

Prijs: €25/pp op IBAN BE60 0689 1058 2170 tvv Together Alive vzw.

____________________________________________________________

BEWUST BIJ DE GEIT

De meest authentieke manier om te leren omgaan met andere dieren, is door bewust tijd samen door te brengen. Door samen te zijn vanuit een respectvolle, nieuwsgierige houding. Door ons bewust te zijn van onszelf binnen deze interactie, en de vraag te stellen hoe het voor de ander is.

Toen ik zes jaar geleden mijn dagelijkse gezelschap verrijkte met geiten, dacht ik dat ik boeken moest lezen om hen te kunnen verstaan. Maar een boek over de lichaamstaal van de geit… kon ik nergens vinden.

Gaandeweg leerden de geiten zelf me hoe we een vriendschap konden opbouwen. De lessen die zij me leerden, deel ik tijdens deze workshop graag met jou.

Bij aankomst nemen we een moment om te aarden in de omgeving. Ik geef je een introductie tot de taal van de geit en de meest waardevolle les die de geiten me daarbij influisterden.

Nadien nodigen we de geiten uit om tijd met ons door te brengen. Dat gebeurt op tempo van de geiten zelf, binnen de mogelijkheden en grenzen die zij ons aantonen. Naargelang de sfeer krijg je de kans om je neer te vleien in de weide en voor even helemaal op te gaan in de wereld van de Grote Vriendelijke Geiten.

Na afloop krijg je een drankje en snackje, waarna je als herboren weer de mensenwereld intrekt. (Check bij thuiskomst of je hoorntjes al beginnen te groeien.)

Deze samenkomst gaat buiten door. Bij regen of hevige wind gaat deze samenkomst niet door. Je wordt dan per email op de hoogte gebracht.

Wanneer?

 • Zondag 07/05/23, 14u30 – 15u30
 • Zondag 04/06/23, 14u30 – 15u30

Waar? Land van Pan, Ramsel (exacte locatie krijg je na inschrijving.)

Inschrijven: Maximaal 6 deelnemers per workshop. Om veiligheidsredenen is deze workshop enkel geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar. (Eén kind = één deelnemer.) Inschrijven via mail naar Ineke@shewolf.be

Prijs: €18/pp op IBAN BE60 0689 1058 2170 tvv Together Alive vzw.