Ineke Vander Aa

Ineke Vander Aa legde een hele weg af om hier vandaag voor jou en je hond te kunnen staan. Letterlijk.

Ineke behaalde haar certificaat als gedragstherapeute als honor student (= goede punten) aan Animal Behaviour College, California in 2011. Hierbij liep ze stage bij de honden van de Arizona Humane Society in Phoenix, Arizona, en observeerde ze bij haar mentor Lisa Maldonado van Arizona Pool Dogs. Daarnaast werkte ze als vrijwilligster bij Eagle Tail Mountain Wolfdog Sanctuary in Tonopah, Arizona. Ondertussen werkte Ineke als hondentrainer bij Scottsdale Pet Resort in de afdeling van doggy day camp, waar ze afwisselend te hulp stond van de hondentrimmers.

In 2012 startte Ineke Shewolf op in België, in combinatie met haar job als dierenartsassistente bij Dierenartsenpraktijk booZoo, Heverlee. Ze reisde afgelopen jaren enkele keren terug naar de VS om bij te leren over het gedrag van wilde wolven met de Yellowstone Association, maar ze schoolt ook in België regelmatig bij door zich voornamelijk te omringen door de meer vooruitstrevende collega’s en dierenartsen, en door het volgen van lezingen, seminaries en congressen gebaseerd op hedendaagse inzichten betreft de complexiteit van de emotionele beleving van dieren. Ineke leert het meeste van de honden zelf, en van betrouwbare bronnen zoals Science Direct.

Ineke leefde gedurende tien jaar samen met een wolfhond die ze als haar gelijkwaardige wederhelft beschouwde. Haar gezin bestaat vandaag uit een variatie van soorten, van honden, katten en kippen tot geiten. Alle dieren werden geadopteerd.

Als Ineke niet voor de honden in de weer is, vind je haar tussen de poezen in Kattenhotel Chatoo , of achter haar bureau als auteur. Tevens is ze plechtig voorzitter van Together Alive vzw.